Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Με αφορμή τις ανακοινώσεις  του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο για τις υποψηφιότητες στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας – Πολιτισμού και Μ.Μ.Ε του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νίκος Σηφουνάκης, προέβη  στην ακόλουθη δήλωση:

«Πρόεδρος του Κινήματος, ανακοίνωσε σήμερα στο Πολιτικό Συμβούλιο, την απόφαση του να μετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Λέσβου, για να δώσω μαζί με όλους τους πολίτες και τα στελέχη την νικηφόρα μάχη στις βουλευτικές εκλογές.
Με τιμά ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη που για άλλη μια φορά έδειξε στο πρόσωπο μου και αποδέχομαι με χαρά να είμαι και πάλι υποψήφιος σε ένα Νομό που με συνέπεια υπηρέτησα τόσα χρόνια.
Από το 2004, λόγω του εκλογικού συστήματος και της περιβόητης εξομάλυνσης, το ΠΑΣΟΚ δεν εκπροσωπείται στην Ελληνική Βουλή  παρά το γεγονός ότι προσωπικά έκανα ρεκόρ ψήφων.
Αποδέχτηκα το 2004 την πρόσκληση του Προέδρου Γ. Παπανδρέου να μετάσχω στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και να εργασθώ πολιτικά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με εκείνη την πρότασή του  τιμήθηκε ο τόπος μας. Στο ευρωκοινοβούλιο οι Ευρωβουλευτές με τίμησαν εκλέγοντας με δύο συνεχόμενες φορές,  Πρόεδρο μιας από τις σημαντικότερες Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου.
Όλα αυτά τα χρόνια και παρά τις πολλαπλές υποχρεώσεις μου και τα καθήκοντα μου στην Ευρωβουλή, συνέχισα να είμαι δίπλα στους πολίτες του Νομού μας και να δίνω μαζί τους αγώνες για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων.
Η εμπειρία που απέκτησα είναι πολύ μεγάλη και θα είναι πολύ χρήσιμη για την από δω και πέρα πορεία.
Οι σχέσεις μου με τους πολίτες του ακριτικού Νομού μας, είναι σχέσεις ζωής και δοκιμασμένες ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες.
Εμπειρότεροι και ωριμότεροι θα δώσουμε όλοι μαζί την μάχη για να αλλάξει σελίδα η χώρα. Για να τερματιστεί η απραξία και η ακινησία στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, από την συντηρητική διακυβέρνηση».